דלג לתוכן הראשי
צילום: שאטרסטוק
צילום: שאטרסטוק

גוגל משיקה את הפיצ'ר שחיכיתם לו: מחיקת הודעות לשני הצדדים

דסק C14
דסק C14

שלחתם הודעה מביכה באנדרואיד והתחרטתם? • גוגל מעדכנת את אפליקציית ההודעות שלה ומאפשרת סוף סוף למחוק הודעות שנשלחו גם אצל הנמען • אילו מגבלות כדאי להכיר, למה זה לא יעבוד מול אייפון ואיך משתמשים בפיצ'ר החדש כבר עכשיו?


רוצה שנקריא לך?

מכירים את הרגע המלחיץ הזה שבו שלחתם הודעה לאדם הלא נכון, או בניסוח שהתחרטתם עליו שנייה אחרי הלחיצה על כפתור השליחה? בעוד שמשתמשי וואטסאפ, טלגרם ואייפון כבר מזמן התרגלו לאפשרות להתחרט ולמחוק את ההודעה עבור כולם, משתמשי אפליקציית ההודעות של גוגל (Google Messages) נשארו מאחור. עד עכשיו, מחיקת הודעה באפליקציה רק ניקתה לכם את תיבת הדואר הנכנס, בזמן שהצד השני המשיך לראות הכל כרגיל.

איך זה עובד ומה השתנה?

השינוי המיוחל מגיע בזכות עדכון לפרוטוקול RCS Universal Profile v2.7. מעתה, כשאתם מוחקים הודעה בצ'אט תומך, האפליקציה תציג בפניכם שתי אפשרויות ברורות: "מחק עבורי" או "מחק עבור כולם". בחירה באפשרות השנייה תעלים את ההודעה משני הצדדים של השיחה, בדיוק כמו באפליקציות המסרים המודרניות האחרות.

כדי ליהנות מהיכולת החדשה, אתם והנמען שלכם חייבים להשתמש בגרסה העדכנית ביותר של Google Messages. הפיצ'ר החדש פועל הן בשיחות פרטיות והן בקבוצות, כל עוד כל המשתתפים מחוברים לשירות ה-RCS ומחזיקים באפליקציה מעודכנת. אם תנסו למחוק הודעה בשיחה רגילה של SMS או MMS, היא עדיין תימחק רק אצלכם.

המגבלות שחשוב להכיר

למרות שמדובר בשדרוג משמעותי, יש כמה כוכביות שחשוב לזכור. המגבלה הבולטת ביותר היא שזה לא יעבוד מול משתמשי אייפון. למרות ששתי הפלטפורמות מציעות מחיקת הודעות, הן מבוססות על פרוטוקולים שונים שלא משתפים פעולה. בנוסף, יש לכם חלון הזדמנויות של 24 שעות בלבד מרגע השליחה כדי לבצע את המחיקה עבור כולם.

כמובן, כפתור המחיקה החדש אינו פתרון קסם. אין שום דבר שימנע מהצד השני לקרוא את ההודעה או לצלם מסך לפני שהספקתם להתחרט ולמחוק אותה. לכן, הדרך הטובה ביותר להימנע מאי נעימויות היא עדיין לחשוב פעמיים לפני שאתם לוחצים על כפתור השליחה.